Кућа Добрих Вести

Login

"Крагујевачка лабораторија" пуна стрелаца

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1kgpripremegrgicarsovicpesicstefanovictodorovicisebicКРАГУЈЕВАЦ - У модерном затвореном МК стрелишту на 50 метара у Kрагујевцу, које је “стрељачка лабораторија” због идеалних услова (временске неприлике не могу да утичу), приремају се српски стрелци за наставак богате сезоне.


- Већ 25, 26. и 27. априла у Београду и Новом Саду је први Куп СС Србије МК оружјем чиме званично почињемо и домаћу сезону – каже Срећко Пејовић, спортски директор СС Србије.- Са олимпијцима и сениорским репрезентативцима је у Крагујевцу и један део јуниорске селекције којој ове године посвећујемо пуну пажњу.  Крагујевачким стрељачким радницима се захваљујемо на гостопримству а Министарству омладине и спорта и ОК Србије на подршци нашим програмима.
На припремама два пута дневно, како је истакао Драган Доневић координатор за пушку и вођа стручног рада у Крагујевцу, тренирају пушком Андреа Арсовић (Партизан), Драгана Тодоровић  и Миленко Себић (“Академија Максимовић”), Стеван Плетикосић и Милутин Стефановић (“Чика Мата”), Дејан Пешић (Панчево), а из младог погона Марта Биреш (Јединство), Милица Бабић и Јован Чичевски (Нови Сад), Тијана Коларик (Панчево), Стеван Јовановић и Милош Ивановић (“Чика Мата”) и Андрија Миловановић (Ниш), као и Димитрије Грић (Академац) сениорски репрезентвац пиштољем. У тренерском штабу су и Мира Максимовић и Лидија Михајловић.
- Због згуснутог календара, млади стрелци тренирају интензивно и ваздушном пушком, јер их очекује у Осијеку од 16. до 18. маја квалификациони турнир за Европску лигу младих – група Исток и јуниорски Светски куп у Сулу у Немачкој до 25. маја до 1. јуна – објаснио је Драган Доневић.- Сениорима су у првом плану турнир у Плзену од 6. до 12. маја МК и ваздушним оружјем и два Светска купа у Европи у Минхену (4 - 13. јун) и Марибору (13 - 21. јун). Циљ је да кроз ова такмичења до Шамионата света у Гранади од 6. до 20. септембра, на коме ће се вадити прве олимпијске визе за Рио, селектирамо најбољи састав и да што више српских стрелаца већ ове године заплови ка Бразилу.
1kgpripremeandreaМК пиштољем даме ће се за прве бодове у Купу СС Србије борити 25. априла на стрелишту Царева ћуприја у Београду. МК пушком и пиштољем на 50 метара први Куп СС Сбрије одржаће се у26. и 27. априла Новом Саду. Такмичење мушкараца пиштољем средишњег паљења је 26. априла на Царевој ћуприји.
На прва два велика такмичења у сезони, Европском првенству ваздушним оружјем у Москви крајем фебрура и почетком марта и Светском купу у априлу у Форт Бенингу, српски стрелци су освојили седам медаља (злато, три сребра и три бронзе).
У Москви шампион Европе са европским рекордом постала је женска сениорска репрезентација пушком (Андреа Арсовић, Драгана Тодоровић и Ивана Максимовић), појединачно сребро припало је Андреи Арсовић а бронза Ивани Максимовић.
На Светском купу у Фор Бенингу, сребрне медаље освојили су Ивана Максимовић и Милутин Стефановић (обоје ваздушном пушком) а бронзане Зорана Аруновић (ваздушни пиштољ) и Андрија Златић (МК пиштољ).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 23 април 2014 14:47
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија