A+ A A-

Дани добре забаве

Оцените овај чланак
(2 гласова)

sajammmmmmmsljivaБЕОГРАД – Око 2000 манифестација се годишње одржи у Србији, а манифестације попут Exita, Beer Festa, Гуче, Нишвила и Роштиљијаде у Лесковцу саме доведу око два милона туриста и остваре приход од око 30 милиона евра.


На њима се готово изједначио број домаћих и страних гостију и то претежно из Западне Европе.


Највише манифестација се одржи у августу, али не заостаје ни септембар, нарочито на манифестацијама везаним за фестивале, гастрономију и бербанске дане.


Од 25. до 27. августа у Новом Бечеју је „Госпојина“, једна од најпосећенијих манифестација у Србији. Обухвата параду коњских запрега, такмичење у кувању рибље чорбе, „Винску улицу“, такмичење тамбурашких оркестара, етно базар и атрактивне концерте (www.novibecej.rs).

 

                                          gospojinassssss


Од 25. до 27. августа у Осечини је „Међународни сајам шљива“, привредно-туристичка манифестација која промовише шљиве, старе знате, народну радиност, туристичке и културне вредности Подгорине (www.topodgorina.com).


Од 25. до 27. августа у Ивањици се организује „Нушићијада“ – фестивал посвећен великану српске књижевности Браниславу Нушићу. Програм чине представе, концерти, изложбе, радионице и туристичке презентације (www.nusicijada.rs).


Од 27. августа до 1. септембра у Великом Градишту траје Међународни фестивал еколошког и туристичког филма „SILAFEST“ (www.tovg.org, www.silafest.com) а од 28. августа до 2. септембра у Лесковцу је „Роштиљијада“, гастрономско-туристичка манифестација, такмичење ћевабџија из земље и иностранста, уз пратећи културно-забавни програм (www.visitleskovac.com).


Од 28. августа до 3. септембра у Зрењанину се одржавају традиционалне манифестације: Дани пива Зрењанин 2017, Сајам предузетништва и иновација „INOCOOP“ и Међународни фестивал фолклора „Лала“ (www.visitzrenjanin.com).


Од 31. августа до 3. септембра у Београду се организује FISH FEST, гастрономско-туристичка забавна манифестација која обухвата Дане Сарејевске кухиње, Дане медитеранских специјалитета, као и такмичења у кувању рибље чорбе (www.fishfestbeograd.com).
Од 1. до 3. септембра у Пожаревцу се одржавају „Љубичевске коњичке игре“, Међународно такмичење у коњичком спорту, уз културно-забавни програм (www.togp.rs)


Извор: Internet Serbia Travel News/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 23 август 2017 14:21
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани