Кућа Добрих Вести

Login

Професорка из Србије међу најбољима на свету

Оцените овај чланак
(1 Глас)

profesoriБЕОГРАД - Светлана Белић Малинић, директорка Савремене гимназије у Београду, освојила је друго место на престижном такмичењу за најбољег наставника 21. века, награду коју сваке године додељује Pearson, једна од најцењенијих и највећих образовних установа на свету.

 

Награда јој је уручена у Хонг Конгу на Седмој годишњој конференцији о учењу у 21. веку.


Ово је први пут да наставник из Србије добије овако престижну награду. Од 8.700 наставника из читавог света који су учествовали у такмичењу, организатори су номиновали само 31 наставника, а Светлана је ушла у најужи круг троје финалиста и освојила другу награду.


Награда за најбољег наставника 21. века додељује се наставницима и школама које покажу изванредност у употреби технологија за лакше и боље стицање знања. Ова награда је изузетно цењена јер је додељује Пеарсон, који данас поставља светске трендове у образовању. Ниједан наставник или школа из Србије нису до сада били номиновани на овом престижном такмичењу.

 

nagrada (1)

 

Оно што је Светлану издвојило у односу на остале такмичаре је иновативан и оригиналан приступ раду са децом, који је описала у свом научном раду и преточила у видео-клип којим се представила жирију. У овом видео-клипу, који можете погледати на следећем линку, она показује како су је ћерка и учење са њом инспирисали да примени овакав принцип рада и на другу децу у школи.


„Желела сам да представим колико је важна улога родитеља у образовању деце, као и један потпуно другачији образовни модел, који се примењује у Савременој гимназији. Наша школа не само да образује перспективне и успешне генерације младих већ им помаже да пронађу себе кроз квалитетан менторски програм. У пријатној породичној атмосфери наши ученици усвајају знања и вештине које су им потребне за дигиталну писменост 21. века.”, каже добитница награде Светлана Белић Малинић.


Она је додала да је изузетно срећна што је помогла да Србија на овај начин буде препозната у свету као земља која помаже ученицима да развију технолошке вештине 21. века.


Светлана у Савременој гимназији креира потпуно иновативан програм учења, који ученике инспирише на креативно мишљење, а градиво савладавају уз помоћ најсавременијих метода учења. Циљ јој је, како каже, да од ученика у Савременој гимназији, која је новоотворена интернационална средња школа, створи успешне грађане света, школоване у Србији, који ће бити потпуно спремни да прихвате знања и вештине 21. века.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено среда, 24 децембар 2014 11:32
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија