Кућа Добрих Вести

Login

Компанија „Magna Seating“ планира нове послове у Србији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

magmaaaaaБЕОГРАД - Мултинационална компанија Magna Seating која у Србији послује од 2013. године, планира повећање постојећих капацитета, нове инвестиције и проширење мреже добављача у Србији, истакнуто је на данашњем састанку представника те компаније и српских аутокомпоненташа, у Привредној комори Србије.


Српске компаније у области аутомобилске индустрије могу да буду поуздани добављачи мултинационалној компанији Magna Seating, која ради за водеће светске аутобрендове, међу којима су БМВ, Опел, Мерцедес, Јагуар, рекао је Марко Чадеж, председник ПКС.


Магна разматра могућност да пресели делове производње из других делова Европе у Србију и заинтересована је да интензивније сарађује са нашим компанијама, истакао је Чадеж. Према његовим речима, састанак представника компаније Magna Seating и српских фирми у области аутокомпонентистике јесте почетак разговора о довођењу других програма који могу да буду интересантни за српску аутомобилску индустрију, као и о могућностима унапређења постојеће сарадње, објавила је Привредна комора Србије.


Једно од важних питања у сарадњи са Magna Seating је и дуално образовање, указао је Чадеж, истичући да је овде реч о високотехнолошким произвођачима, којима је битна локација и квалитена радна снага.


Dieter Althaus, потпредседник представништва Magna за Европу истакао је да то привредно друштво, које послује у 18 европских земаља, у Србији од 2013. године, разматра проширење сарадње са српским фирмама и у оквиру других групација те компаније. Алтхаус је у разговору са представницима српских компанија сагледао потенцијал српске аутоиндустрије и разнородне могућности српских добављача и указао да је Србија, због одличне позиције у срцу Европе, посебно интересантна и као место повезивања компанија у области аутоиндустрије из читавог региона.


Према речима Althausа, који је раније као председник владе немачке Савезне државе Тирингије, био надлежан и за дуално образовање, тај систем едукације био је магнет за инвеститоре у покрајинама некадашње Источне Немачке. “Важно је да се у новим занимањима, попут мехатроничара, на пример, уведу стандарди квалитета, како би новообучен кадар и на радном месту могао да се упознаје са новим технологијама”, указао је он.


Алтхаус, који је и члан Управног одбора Конрад Аденауер фондације, истакао је и значај стипендирања и подршке студентима у сарадњи са привредом, јер такав облик подршке представља велики подстицај за развој и усавршавање младих.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено среда, 16 март 2016 20:30
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија